28 Nisan 2015 Salı

KİEHL'S İLE ERKEK BAKIMI

Erkeklerin cildi kadınlarınkinden doğal olarak daha kalın ve daha geniş gözeneklere sahip. Bu da sebum denilen, cildin yağ bezlerinin salgısının erkeklerde daha çok olmasını sağlıyor. Yani daha özel bir cilt bakımına ihtiyaç doğuyor. Kiehl’s Facial Fuelserisindeki enerji veren yağsız nemlendirici kremleri, vitamin yönünden oldukça zenginler ki bu cildi toparlamak konusundaki baş öğelerden biri. Uv ışınlarına karşı koruyup, mat ve yorgun cildi toparlayan bu kremlerin düzenli kullanımda yenileme, enerji verme ve canlanma konusunda mükemmel bir yardımcı olduğu bilinen/duyulan bir gerçek. İçeriğinde bulunan kestane özütü, cildin en önemli canlandırıcılarından. Bu ürünler tüm cilt tiplerine uygun. 

Ciltteki kuruluk, kırışıklıklara da davetiye çıkartığını herkes biliyor. O yüzden Facial Fuel serisinden Transformer Age Correcting Moisture-Gel cildi yumuşatırken erkekler için yaşlanmanın ilk işaretleriyle savaşıyor.  Transformer Age Correcting Moisture-Gel , ilk kullanımda bile fark edilecek şekilde cilt yüzeyindeki çizgiler ve cilt tonu farklılıklarını kapatıcı etki göstermesiyle meşhur. Yağlı cilde sahip olanların da ciltleri neme ihtiyaç duyduğunu biliyor muydunuz? Facial Fuel No-Shine Hydrator isimli ürün adından da anlaşılacağı üzere 24 saat yağsız hissettiren etkili bir formül. Tazeleyici, hafifi yapılı jel parlamadan nemlendirerek cilt yüzeyini etkili bir biçimde matlaştırmak üzere formüle edilmiş. Temiz bir cilde uygulamak yeterli. Parlaklık olmadan, sağlıklı bir görünüm sağlanmış olacak.
“Bu ürünleri nereden bulabilirim?”diyorsanız www.kiehls.com.tr adresini ziyaret edip size en yakın Kiehl’s mağazasının nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Kiehl’s mağazalarındaki kişiye özel cilt analizi ve buna bağlı olarak ürün tavsiyeleri gibi harika hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca bu mağazalardan deneme boy ürün istenebiliyor.

25 Nisan 2015 Cumartesi

SAÇ BAKIMI DENİLİNCE.. UZUN VE GÜÇLÜ SAÇLARIMIN SIRRINI AÇIKLIYORUM !

 

Kozmetik ve bakım ürünleri alırken en iyiyi tercih etmenin aslında bir lüks değil, ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Cildimize, bedenimize temas eden her ürün en iyisi olmalı, bu bedenimize duyduğumuz saygı bir anlamda.

Bakımlı olmak adına kullandığımız saç düzleştiricileri,saç maşaları ve tabi ki saç boyaları saçlarımızı oldukça yıpratmaktadır. Bu ürünler saç tellerinin incelmesine, yıpranmasına ve saçların uzayamamasına sebep oluyor. 

Bakımım konusunda her zaman kaliteyi önceliklendirmişimdir. Loreal’in ürünlerini de bu sebepten tercih ediyorum. Bir kadın için saç bakımı en az giyim/kuşam kadar önemlidir. Saçların da sağlıklı olması saç bakımının ilk kuralıdır.



Eğer sürekli kuaförde vakit geçirmeye vakit bulamayanlardansanız aslında evde sizin kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir önerim var : L’Oréal Paris Elseve Arginine Direnç X3 Yoğun Besleyici serisi. Ne işe yarıyor bu seri derseniz ; kökten uca beslenen saçlarınız güçlenerek uzuyor ve dökülmeye karşı korunuyor. Bu da aslında uzadıkça incelen cılız ve sağlıksız duran saçların önüne geçiyor.

E daha ne olsun! Hepimizin hayali hem uzun hem güçlü saçlar aslında. Bu seri ile bunu gerçekleştirmeniz gerçekten mümkün.

Loreal Magique CC Cream Anti-Redness

BB kremlerden sonra yeni moda olan CC kremler artık bir çoğumuzun bildiği gibi colour corrector yani renk düzenleyici olarak geçiyor.
Benim ilk CC krem deneyimim loreal paris'in anti-redness isimli cc kremi oldu. Kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir ürün. Yüzdeki kızarıklıkları ve renk eşitsizliklerini düzenliyor hemde daha sağlıklı bir görüntü veriyor.Bu kadar iyi özellikleri vad eden bir ürünü kullanmayı kim istemezki? 
Loreal 3farklı üründen oluşan bir CC krem serisi çıkardı
NUDE MAGİQUE CC CREAM ANTİ-FATİGUE (somon):Dinlenmiş , bir cilt görünümü vad ediyor.
NUDE MAGİQUE CC CREAM ANTİ-DULLNESS ( mor) :Cildinizi rahatlatacağını vad ediyor.
NUDE MAGİQUE CC CREAM ANTİ-REDNESS (yeşil) : Yüzdeki kızarıklıklaro düzelterek cilt tonunuzu eşitliyor.

Bu üç seriden benim  hergün kullandığım bana fondoten kullanmama ihtiyac gerektirmeyen yeşil renkli ürünü oldu.Benim  yüzümde kızarıklıklar ve azda olsa renk eşitsizliğim oldugu için ben tercih ettim. Bu ürünlerin hepsi spf 20 koruyuculu bu ürünü kullandıktan sonra altına güneş koruyucu bir ürün kullanmama gerek kalmıyor.
 Renginin yeşil olmasının sebebi zıt rengi kırmızıyı örtmel ve bunu başarılı bir şekilde sağlıyor. Ben ürünü real techniques expert brush fırçasıyla kolaylıkla uyguluyorum ve sonuctan cok memnunum.

23 Nisan 2015 Perşembe

Benefit they're Real Mascara


Uzun zamandır kullandığım ve bittikçe yenisini alacağım bir mascara They're Real. Bir mascaranın iyi veya kötü olması kesınlıkle goreceli.Çünkü üründen ne beklediğiniz çok önemli!  

 They're Real ;ince ,uzun ama aynı zamanda dolgun plastik fırçalı.Kirpikleri sadece tek katta tek tek ayırıp dolgunlastırıyor ve 3kat sürsenizde yapısmıyor . Bu ürünün en sevdigim özelliği ;akmıyor dökülmüyor.Hiç bir şekilde dökülme bulaşma bozulma yapmayan bir mascara gün içinde göz altlarınızda siyah siyah döküntüleri göremezsiniz.

Parlaklık veren balmumu sayesinde parlak ve siyah kirpiklere sahip olmanızı sağlıyor.İçeriğindeki B5 vitamin sayesinde kirpiklerimizi besliyor.  
%94 oranında dolgunluk ve uzunluk,          %90 oranında kökten uca kıvrım,             % 94oranında hacim ve %100 oranında kalıcılık sunuyor.
Benefit ürünlerini sephora mağzalarınfa bulabılırsnız.

VÜCUT BAKIMI VE GÜZELLİKLE İLGİLİ DOĞRU SANDIĞIMIZ YANLIŞ BİLGİLER

Kopan bir tel beyaz saç yerine birçok yeni beyaz saç çıkar. (Yanlış) 


Çünkü tek bir saç dibi keseciğinden ancak bir tek saç çıkabilir.


Sık kesilen saçlar daha güçlü olur ve daha hızlı uzar. (Yanlış) 


Saç kökten uzadığı için saçın kesilmesi uzama hızını etkilemez. 



Sık sık fön ile kurutulan saçlar düzleşir. (Yanlış)


Saçın düz ya da dalgalı oluşu kalıtımsaldır.

Hamile kadınların saçı boya ve perma tutmaz. (Yanlış) 

Saça uygulanan kimyasal işlemler, hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişikliklerden etkilenmezler.


Beyaz saçlar stres ve gerilim dolayısıyla oluşur. (Yanlış) 

Beyaz saçlar, kıl dibi keseciklerinde ki renk maddesinin kaybı ile oluşur.

RUJLA İLGİLİ FAYDALI BİLGİLER


Sizinle bir tüyoyu paylaşmak istiyorum..Ruju aldınız ve kırıldı. Pek çok defa başınıza gelmiş olabilir. Bu durumda, resimdeki gibi, çakmak yardımıyla iki parçayı koptuğu yerden tekrar birleştirebilirsiniz..

GÜZELLİKLE İLGİLİ PRATİK BİLGİLER

Yanaklar ve elmacık kemikleri eğer gerçekten güveniliyorsa mutlaka öne çıkarılmalıdır. Bu güveni perçinlemek için yapılacak bir takım kısa yollar var elbette ancak en kısa yol fazla macera aranmayan yoldur. Bu konuda en kısa yol ise bronz allık kullanmak. Allık, güçlü yanaklara ve elmacık kemiklerine sahip olan bir kadının yanaklarına dokunması gereken ilk kozmetik ürünü olmak zorundadır.

Kozmetik ürünlerinin mutlaka bir son kullanma tarihleri vardır. Kozmetik konusunda dikkatsiz olunması en olası durumlardan birisi de ürünleri güncel tutabilmektir. Makyaj çantanız ve diğer bütün kozmetik ürünleriniz kesinlikle altı ayda bir kontrol edilmelidir. Kullanım süreleri dolmuş veya kullanım sıklığına göre deforme olmuş ürünleriniz olabilir. Bu ürünlerden kurtulun. Böyle bir dikkat mekanizması oluşturarak cildinize kendi ellerinizle güzel olmak zarar vermenin önünü kesmiş olursunuz. Ayrıca süresi dolmaya veya bitmeye yakın ürünlerinizi de değerlendirme konusunda ön sıralara alarak ürün çeşitliliğinizi arttırmış olursunuz.

Ayak bakımı genellikle ihmal edilen bir durumdur. Ayaklara her zaman ekstra özen gösterilmelidir. Ancak bu, bahar ve yaz aylarında, kış aylarında gösterilen özenden daha fazla olmalı. Havaların sıcaklığı arttıkça ayakların ayakkabı içindeki huzursuzluğu da artar. Ayakta istenmeyen kokular ve mantar oluşumu gözlenebilir ve bu en çok yazın gözlenmektedir. Bunu önleyebilmek için her gün ayakları özen göstererek yıkanmalıdır. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra bir ayakkabı giymeden önce tamamen kurumasını beklemelisiniz.
T bölgesi; alın, burun ve çenenin oluşturduğu hayali doğru parçalarının yer aldığı bir bölgedir.  Bu bölge makyaj yapılırken ihmal etmesi çok kolay olan ancak yüzün iskeletini oluşturduğu için ekstra dikkat edilmesi gereken bir bölgedir. Yağlanma ve kirlenme en çok bu bölgede görülür. Bu bölgenin temizliği ise kurutma kağıtlarıyla yapılabilir. Bu temizlik; bölgenin sahip olabileceği gereksiz ve fazla yağı temizlemek için en uygun yöntemdir.

Ruj sürmek son derece sıradan bir makyaj işlemidir. Ancak reklamlarda ve diğer tanıtımlarda    gördüğümüz rujlu dudaklar için, dudakların ruja her zaman hazır olması gerekir. Hem  istenilen görüntüye hem de beklenilen kalıcılığa ulaşabilmek için dudaklar çatlaklarından ve pullarından arındırılmalıdır. Bu işleme "exfoliation" adı verilir. Exfoliation haftada 2-3 defa yapılmalıdır. Bu sayede dudaklarınızdaki ölü deri tabakası yok olacak ve ruj dudakta daha güzel gözükecektir.

Dudakları ince olan kadınlar için ufak bir hileden de bahsedilebilir. İnce dudaklı bir kadının daha kalın bir dudak görüntüsü elde etmesi için, teniniz ile aynı renk tonunda bir dudak kalemiyle dudaklarının sınırları genişletilebilir. Ancak bunu yaparken makyaj yapmanın en önemli kurallarından  birisini asla unutmayın! Fazlası her zaman zararlıdır.

TEN RENGİNE GÖRE RUJ SEÇİMİ


Yıllardır kendine en çok yakışan ruj rengini bulamayanlar, bir çok farklı renkte ruj deneyip en iyisinin hangisi olduğuna karar veremeyenler bu yazı tam size göre...

Ruj rengine karar verirken en doğru püf noktası kesinlikle ten rengini dikkate almak. Bir türlü seçemediğiniz doğru ruju bulmak için en büyük yardımcınız teniniz. Bakalım hangi ten rengine hangi tonlarda rujlar daha uygun.
 

22 Nisan 2015 Çarşamba

REXONA INVISIBLE BLACK+WHITE

Bakımlı ve güzel bir vücut deyince en çok önem verdiğimiz şey elbette terlemeyi önleyip gün boyu kuru bir cilt ve hoş bir kokuyla kendimize güven duyarak huzurlu zaman geçirmemizdir… Bunu yaparken bize en çok gereken şeylerden biri de kıyafetlerimizde iz bırakmayan bir deodoranttır … Hem koruma süresi uzun olan hem de beyaz kıyafetlerimizde sararma, siyah kıyafetlerimizde ise beyaz iz yaratmayan bir ürün tam da ihtiyacımız olan ürün olur kuşkusuz…

Rexona Invisible Black + White kadın ve erkek deodorantı tüm bu isteklerimize yanıt veriyor





Diğer bir önemli konu ise sağlık, ve bu noktada Rexona Black + White alkol içermiyor, bu da gönül rahatlığıyla kullanmamızı sağlıyor.Ürün 48 saat korumayı vadediyor.Gün içinde tekrardan deodorant kullanmamıza gerek kalmıyor bu sayede.Bu uzun süre kalıcılığından çok memkun kaldıgımı soylemeden gecemicem.



Rexona deodorantınızı koltukaltlarınıza  uyguladıktan sonra kısa bir süre içinde kurumasını bekleyin ve ardından gönül rahatlığıyla kıyafetinizi giyin… Ne siyahlarınızda beyaz iz ne de beyazlarınızda sarı lekeler olmadan kuru ve hoş kokulu bir ciltle günün tadını çıkarmamıza yardımcı oluyor.Biz erkekler için olanı doğal ağaçsı kokusu ve Motionsense iz bırakmayan deodorantı benim vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor.Deodorant kullanmayı unutmayın günü özgürce yaşayın!


Bordo Ruj!

Bordo ruj bildiğiniz gibi son zamanların en güzel trendlerinden biri ve oldukça popüler. Peki siz güzel bir tane bulabildiniz mi? Rahatça kullanabiliyor musunuz? Ben kendi yöntemimi size anlatayım. 
Güzel bir ruj bulduğumu belirtmekle başlamak istiyorum. Hepinizin bildiği gibi MAC zaten harika bir marka. Ben de bu markanın Nordstorm adlı modelini kullanıyorum. 
Şöyle göstereyim
 
Buğday temli olduğum için oldukça koyu bir ton seçtim. Ruju sürmeden önce dudaklarımı dudak kalemiyle çiziyorum ve kalıcı olması için iç kısmınında dolduruyorum. Normalde 2-3 saat kalacak olan ruj bu yöntemle nerdeyse tüm gün dayanıyor. 
Yine MAC'ten Plum'ı tercih ediyorum. 
Rujumun mat görünmesini istediğim için sürdükten hemen sonra bebek pudrası çok ince bir katman (ben parmağımı kullanıyorum) sürüyorum. İstediğim görüntüyü böyle sağlıyorum. 

Fakat MAC pahalı geliyorsa veya sürekli ruj kullanmayan biriyseniz Flormar tercih etmenizi öneririm. Özellikle Deluxe Cashmere serisi oldukça iyi. 


Bordo için DC-26 ya da DC-30 tercih edebilirsiniz. (Fotoğraftaki 26)


Gözler

Size bir kaç göz makyajı modeli göstermek isterim. Tüm makyajlarden önce basecoat sürmeyi sonrasında da sabitleyici sıkmayı unutmamanızı tavsiye ederim. 
Bu modeli ünlüler çok kullanıyor. Özellikle makyajsız görüntüsü vermek isteyenlerde görebilirsiniz. Şimdi ki dizilerde fazlasıyla mevcut.
 

Bu model de günlük bir kullanım için.

 

Gerçek bir etki bırakmak için takma kirpik kullanabilirsiniz.
 


Daha çok açık tenli hanımlara gidecek bir model.
 

Gözlerinizi büyük göstermek için tercih edeceğiniz model bu olmalı. İşe de yarıyor :) 

Yaz aylarının gelmesiyle gece hayatı hareketlenmeye başladı. Bakışlarınızla dikkat çekmeniz için böyle modeller kullanabilirsiniz. Kıyafetinize uygun bir modelle tüm gözler üstünüzde olacaktır. 

 







 




Son olarak hatırlatmak isterim gözlerinize fazlasıyla parlaklık vermişken dudaklarınızı ne kadar saklarsanız o kadar iyi olur. Nude ruj kullanmanız sizin yararınıza olacaktır. 



Saç Modelleri

Saçlarııyla uzun süre uğraşmaktan bıkan hanımlar için bir kaç tane kolaylıkla uygulayabileceğiniz saç modelimiz var. Herhangi bir saç modelini uygulamadan önce saçlarınıza elektriklenmeyi önleyşci ürün sıkmanızı öneririm. Ya da benim gibi hindistan cevizi yağını tercih edebilirsiniz. Buyrun bakalım.



 


 

















Yazın Saç Bakımı

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle güneş, deniz, havuz gibi dış etkenler saçlarımızı oldukça yıprarmakta. En çok etkilenenler de hep kıvırcık saçlı hanımlar oluyor. Tabiiki diğerleri de etkileniyor ama kıvırcık saç işte bilirsiniz başetmesi zor. Bu yıpranma ve elektriklenmelere karşı benim kullandığım ürünleri tanıtmama izin verin. 

Ben Loreal tercih ediyorum saçlarım dalgalı ve oldukça memnunum. Çok takın bir arkadaşım da kıvırcık saçlı ve onun tercihi Dove'dan yana. 


Fakat ikimizinde hemfikir olduğu tek bir ürün var. Hindistan cevizi yağı. Kokusu olsun verdiği yumuşaklık hissi olsun, saçı en iyi hale getiren ve yaz ayları vazgeçilmezimiz olan bir ürün. Aktarlardan bulabilirsiniz ya da hazır sprayli satılanları da mevcut Watsons gibi mağazalarda.


19 Nisan 2015 Pazar


ADANA çok sıcak! Sıcak derken, gerçekten ağır bir sıcak var, nem var ve güneş yakıyor! Hâl böyleyken, en çok kullanılan kozmetik ter kokusuyla mücadele edecek ürünler oluyor. Nivea powder touch seti bu uğurda bu yaz boyunca benimle beraberler. .Parfüme dönük deodorantları pek sevmem ama niveanın bu hafif kokularını çok sevdim ve başarılı buldum..

 
Uzun süredir setting powder olarak kullandığım son MAC Blot Powder'ımın da dibine gelince, yeni bir pudra almam gerektiğini farkettim. Bu arada son dönemlerde birçok üründen sıkıldım, çok daha doğal ve sade ürünleri tercih eder oldum. Genelde kapatıcı+kalem+pudra+rimel+aydınlatıcı olarak hayatıma devam ediyorum (evet bu benim için sade bir makyaj!). Blot Powder'da bitince, methini hep duyduğum NARS Light Reflecting Pressed Powder'ı denemeye karar verdim. Birkaç tane mağaza gezdikten sonra sonunda bir Sephora'da buldum ve aldım! Gerçekten denildiği kadar varmış, çok hafif, ince, parlamayan ve doğal bir pudra. Bütçesi biraz yüksekçe ama kolay bitecek gibi duran bir ürün değil. Her gün kullanmama rağmen daha üst tabakasındayım..

18 Nisan 2015 Cumartesi

Kolay kontür uygulaması








Son zamanlarda makyaj dünyasında bir kontür fırtınasıdır almış başını gidiyor.Kim Kardashian ile meşhur olan ve eskiden kadınların genellikle profesyonel makyaj dışında günlük hayatta pek tercih etmediği ‘yüzü boyutlandırma’ yani kontür uygulaması, kesinlikle makyajın en önemli kilit noktalarından biri. Üstelik işin püf noktasını bilirseniz, 1-2 deneme ile siz de kendinize makyaj artistleri kadar mükemmel kontür uygulaması yapabilirsiniz. 

Kontür ile yüzünüzü ince, dar veya geniş gösterebilir, kusurlarınızı gizleyip güzel yanlarınızı daha çok vurgulayabilirsiniz. 
Kendinize nasıl kontür yapacaksınız?
Aynada yüzünüzü inceleyin. Yüzünüz yuvarlak ise elmacık kemiklerinizi belirginleştirmelisiniz. Böylece yüzünüze hat katmış olursunuz. Bunun için elmacık kemiklerinizin tam altından kulak hizasına kadar kontür yapmalısınız. Tam tersi de olabilir; elmacık kemikleriniz fazla belirginse asla buraya kontür yapmamalısınız. 

Örneğin, kare ve köşeli bir yüzünüz varsa çenenizi dar göstermek için çene kemiklerinizin üstüne kontür yapabilirsiniz. Alnınız dar ise, asla şakaklara kontür yapmamalısınız. Kısaca kural şu; vurgulamak istediğin yere kontür (koyu renk), kapatmak istediğin yere açık renk sür. Bu en basit ve en etkili kontür sırrıdır.


En pratik kontür uygulaması:


Kural #1. Cildini nemlendirmeyi ve hazırlamayı unutma.

Makyaja temiz ve pürüzsüz bir cilt yüzeği ile başlayarak, lekeleri ve cilt kusurlarını devre dışı bırak. Cildinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir nemlendirici ile cildini nemlendir. Primer uygulamasını da tamamlayarak makyaja düzgün bir bazla başla.

Kural #2. Doğru ürünlerin ve fırçaların olduğundan emin ol.

Kontur uygulaması için bir takım araçlara ihtiyacın olacak ve bunları yanlış bir şekilde kullanmak tüm görünümünü değiştirebilir. Fondötenin cilt rengine uyumlu olmalı ve yanında cilt tonundan iki ton koyu bir fondöten yada bronzer ve bir de aydınlatıcı bulundurmalısın.Fırça olarak; fondöten fırçası, kontur fırçası ve pudra fırçası yeterli olacak.

Kural #3. Neyin nerede uygulanacağını bil.

Her ürünün nereye uygulanması gerektiğini akılda bulundurarak, ters bir etki yaratmanın önüne geçebilirsin. Koyu fondötenini alnına ve yanaklarının dış köşelerine sürmelisin. Aydınlatıcı ise burun kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstünün ortasına uygulanmalı. Ve yine, herhangi bir hata kontur etkisini tamamen etkileyebilir. Bunun yanı sıra bu uygulamaları olabildiğince doğal tuttuğundan emin olmalısın.

Kural #4. Dağıt.

Dağıtma işlemi kontur işleminin en önemli adımlarından biri. Fondöten fırçasını kullanarak, renk geçişlerinin olduğu kısımları nazikçe dağıt böylece doğal görünümünü garantile.

Kural #5. Kalıcılık!

Kontür işlemi için bu kadar uğraşmışken, uçup gitmesine izin veremeyiz. Hafif veya transparan pudra ile makyajının üzerinden geçerek kalıcılığı sağla ve boynuna uygulamayı da unutmaki makyajın akıp gitmesin.
İPUCU: Transparan pudra uyguladıktan sonra, kuru cilt görünümünün önüne geçmek için cildine yüz spreyi sıkmayı deneyebilirsin.



15 Nisan 2015 Çarşamba

Pratik Öneriler

Çeşitli makyaj hileleri ve günlük hayatta rahatça kullanabileceğiniz, her kadının bilmesi gereken ipuçları. Kadın olmak zor bu yüzden makyaj rutinini olabildiğince kısa tutmak lazım.

Kolay bir örnekle başlayalım. Nerdeyse herkesin kullandığı aydınlatıcıları belki siz de benim gibi yanlış kullanıyordunuz. Gözaltlarımızı aydınlatmak için kullanılan yöntem böyle olmalıymış. Sebebi ise ışığın sadece orda kalması ve garip bir görüntü oluşturmasını engellemek.


Bu da basit bir numara. Ben de yapıyorum ve özellikle beyaz tenli hanımlara öneriyorum. Makyajsız görünümü sağlarken aynı zamanda derin ve buğulu bakışlar yakalayabiliyorsunuz bu yöntemle.



Bu ise dudak kalemi kullanırken zorlananlar için gerçekten iyi bir yöntem. Dudak kalemi rujunuzu daha kalıcı yapmaya da yarayacaktır.



Bu yöntemle kurumuş rimellerinizi hayata döndürebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir bardak kaynar su ve sabır. Su ılışana kadar kaynar suyun içinde kalan kurumuş rimeller ilk gün nasılsa öyle olacaktır.

 


Daha kalıcı bir ruj içinse yapmanız gereken dudağınızı ince bir kat pudralamak. Dudak kalemi ile destekleyeceğiniz rujunuz çok daha kalıcı olacaktır. Sürdükten sonra bir peçete ve hafif fırça darbeleriyle görünümünüzü tamamlayabilirsiniz. 
Bu arada ruju sürdükten sonra işaret parmağınızı ağzınıza sokup dudaklarınızı kapatmak sonradan dişe bulaşarak oluşan kötü görüntüyü engelleyecektir.