18 Nisan 2015 Cumartesi

Kolay kontür uygulaması








Son zamanlarda makyaj dünyasında bir kontür fırtınasıdır almış başını gidiyor.Kim Kardashian ile meşhur olan ve eskiden kadınların genellikle profesyonel makyaj dışında günlük hayatta pek tercih etmediği ‘yüzü boyutlandırma’ yani kontür uygulaması, kesinlikle makyajın en önemli kilit noktalarından biri. Üstelik işin püf noktasını bilirseniz, 1-2 deneme ile siz de kendinize makyaj artistleri kadar mükemmel kontür uygulaması yapabilirsiniz. 

Kontür ile yüzünüzü ince, dar veya geniş gösterebilir, kusurlarınızı gizleyip güzel yanlarınızı daha çok vurgulayabilirsiniz. 
Kendinize nasıl kontür yapacaksınız?
Aynada yüzünüzü inceleyin. Yüzünüz yuvarlak ise elmacık kemiklerinizi belirginleştirmelisiniz. Böylece yüzünüze hat katmış olursunuz. Bunun için elmacık kemiklerinizin tam altından kulak hizasına kadar kontür yapmalısınız. Tam tersi de olabilir; elmacık kemikleriniz fazla belirginse asla buraya kontür yapmamalısınız. 

Örneğin, kare ve köşeli bir yüzünüz varsa çenenizi dar göstermek için çene kemiklerinizin üstüne kontür yapabilirsiniz. Alnınız dar ise, asla şakaklara kontür yapmamalısınız. Kısaca kural şu; vurgulamak istediğin yere kontür (koyu renk), kapatmak istediğin yere açık renk sür. Bu en basit ve en etkili kontür sırrıdır.


En pratik kontür uygulaması:


Kural #1. Cildini nemlendirmeyi ve hazırlamayı unutma.

Makyaja temiz ve pürüzsüz bir cilt yüzeği ile başlayarak, lekeleri ve cilt kusurlarını devre dışı bırak. Cildinin ihtiyaçlarına cevap verecek bir nemlendirici ile cildini nemlendir. Primer uygulamasını da tamamlayarak makyaja düzgün bir bazla başla.

Kural #2. Doğru ürünlerin ve fırçaların olduğundan emin ol.

Kontur uygulaması için bir takım araçlara ihtiyacın olacak ve bunları yanlış bir şekilde kullanmak tüm görünümünü değiştirebilir. Fondötenin cilt rengine uyumlu olmalı ve yanında cilt tonundan iki ton koyu bir fondöten yada bronzer ve bir de aydınlatıcı bulundurmalısın.Fırça olarak; fondöten fırçası, kontur fırçası ve pudra fırçası yeterli olacak.

Kural #3. Neyin nerede uygulanacağını bil.

Her ürünün nereye uygulanması gerektiğini akılda bulundurarak, ters bir etki yaratmanın önüne geçebilirsin. Koyu fondötenini alnına ve yanaklarının dış köşelerine sürmelisin. Aydınlatıcı ise burun kemiğine, elmacık kemiklerinin üzerine ve dudak üstünün ortasına uygulanmalı. Ve yine, herhangi bir hata kontur etkisini tamamen etkileyebilir. Bunun yanı sıra bu uygulamaları olabildiğince doğal tuttuğundan emin olmalısın.

Kural #4. Dağıt.

Dağıtma işlemi kontur işleminin en önemli adımlarından biri. Fondöten fırçasını kullanarak, renk geçişlerinin olduğu kısımları nazikçe dağıt böylece doğal görünümünü garantile.

Kural #5. Kalıcılık!

Kontür işlemi için bu kadar uğraşmışken, uçup gitmesine izin veremeyiz. Hafif veya transparan pudra ile makyajının üzerinden geçerek kalıcılığı sağla ve boynuna uygulamayı da unutmaki makyajın akıp gitmesin.
İPUCU: Transparan pudra uyguladıktan sonra, kuru cilt görünümünün önüne geçmek için cildine yüz spreyi sıkmayı deneyebilirsin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder